• 2017 Srí Lanka Lumbini Keshari

  • Vložil Tomáš Klouda 21.5.2017, autor Tomáš Klouda


    nadobi
    nadobi
    nadobi
    nadobi
    nadobi
    nadobi
    nadobi
    nadobi    Suchý list precizně smotán, do květů, vůbec ne pevné a nešetrné balení, naopak pečlivá jemná práce. Listy jsou v květu těsně u sebe, ale hýbají se, mají prostor. Krásné listy stejného vzhledu i velikosti. Vůně listu sladko-nakyslá, připomíná mi sušený kandovaný květ ibišku, medové podtóny. Barva listu šedo-černá, plně oxidované listy, neporušené dlouhé.
    nadobi
    nadobi
    nadobi
    nadobi
    nadobi
    nadobi
    nadobi
    nadobi
    nadobi
    nadobi     Vícenálevová příprava:
    Skleněný gaiwan 150ml, 5g listu, voda filtrovaná přes britu, předehřev nádobí.

    Celkem nálevů: 10+2. Zaléváno vroucí vodou. Doby louhování 25/15/25/35/45/60/80/130/250/300s+ (další 2 nálevy v řádech desítek minut až hodiny)
    Vůně nahřátého listu je jako cukerné kandované mango a již zmíněné květ ibišku, nakyslost mírnější, v pozadí nuance medu. Barva nálevu okamžitě po zalití hnědavá, po slévání tmavší, sytě hnědá. Nálev bez kalu a prachu, čistý nálev. Vůně nálevu slaďounká s nakyslým podtextem, tóny ibišku a medu, ovocné podtóny.
    Chuť komplexní a vyvážená, první srknutí zalije ústa ve sladké záplavě ovoce a medu, lehounké květové tóny v pozadí (ibišek). Mnoho projevů okolo, náznaky mandliček, lehounká dřevitost. Charakter je sladko-nahořklý s decentní nakyslou vedlejší složkou oživující celek. Celkově ovocné tóny připomínají kandované sladké ovoce, nejvíce mango, částečně ananas (bez kořeněné specifické složky). Podtext výrazně květový - sušený květ ibišku - výrazností níže. V závěru až cukerné složky do medova. Příjemný a rozhodně nevšední charakter. Rychlé slévaní - květ dává okamžitě tyto plné nálevy.
    Dochuť je dlouhá, předlouhá, doba přes 30 min. Základ po polknutí mírně nahořklejší, ale stále hlaďounký. V primáru výrazné tóny ovoce, po polknutí až trnou zuby ze sladké složky, kandované mango s výrazným podtónem květu ibišku. Náznaky medu, závěr doznívání prakticky jen ibišek. Od druhého nálevu jen celek méně cukerný, v chuti více do květova. Od třetího nálevu se květ rozbalil a zaplnil tak v šířce celý gaiwan - plave smotaným koncem k hladině a listy tak krásně jeden za druhým vystupují do dna gaiwanu - tea art! Od třetího nálevu je také cítit výrazněji med v pozadí a hutnější dřevité tóny - převládá stáe ovoce. Nádherná podívaná v průběhu zalévání, jen po vizuální stránce je čaj nádherný, listy pravidelné . Rovnoměrně, plně oxidovaný list. Od šestého nálevu je cítit výraznější úbytek co do pestrosti, 4-5 nálev byl nejlepší, střídala se výraznost ovoce, medu, dřevitost a náznaky ibišku umocňovaly chuťový požitek. Po celou dobu vévodí celku sadká ovocná složka, místy (3 nálev) iišek, místy med (6-10). Dlouhá, předlouhá dochuť, té dominoval až na vyjímky ibišek, výrazný kandovaný květ, lehce štiplavý, nakyslý se sladkými tóny medu.
    nadobi
    nadobi
    nadobi
    nadobi
    nadobi
    Vylouhovaný list tmavý, hnědý, podlouhlé pilovité pravidelné listy, dělka přes 5cm. Soubor listů je do sebe mistrně svázán pouze jedinou větvičkou/stonem z čajovníku! Precizní provedení.
    nadobi
    nadobi
    nadobi
    nadobi
    nadobi
    nadobi
    nadobi     Cena: ? dar k objednávce

    Prodejce: Petr Sič
     
    Design downloaded from free website templates.
    Sportovní výživa a posilovací stroje Ronnie.cz